Airieda's FotoPage
Dulu...Kini...Selamanya -Memori Abadi...Kekal di hati-
By: Airieda Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 3-Mar-2007 23:58 Email | Share | | Bookmark
R.a.i.n.b.o.w o.f M.y H.e.a.r.t



Airieda searching for her rainbow wrote:

HR - Yup dlm keta tgh bergerak...anyway thanx..
Edoras - If there is...I'll be the first go there...


Monday, 26-Feb-2007 21:30 Email | Share | | Bookmark
Kena Tagged Pulok!!...



Airieda kena 'tagged' wrote:


Huhuhu...kena 'tagged' pulok ngan bro Edoras...dulu dah pernah kena ingat takde laa lagi...skali kena lagik...kalau dulu 3 jer kena tulih tapi lani sampai 6 perkara lak...adoih!! pening gak kepala nak tulih apa...anyway ini laa perkara yg saya rasa agak pelik bagi diri saya...

1) Saya suka kumpul pelbagai resepi yg menarik namun tak semuanya saya cuba membuatnya...

2) Saya ade koleksi novel yg memang saya sayang...Sampai ada satu ketika saya sanggup membeli novel yg sama sebanyak 2 kali bila novel tersebut di pinjam oleh kwn tapi tak di pulangkan

3) Saya tak suka minum any minuman yg warna putih such as susu segar, soya, horlicks tapi boleh lak makan makanan yang warna putih cam tau fo fa, tauhu, putih telur (dah goreng @ rebus laa)...

4) Saya tak leh susah hati @ tension coz nanti saya asyik nak makan ajer...

5) Orang kater kalau anak jati KL suka suasana yg bising2...hiruk pikuk...havoc etc...tapi saya lebih suka suasana yg tenang serta mendamaikan...

6) Amik gambar2 kandid menjadi kegemaran saya compare gambar2 yg semua ready tuk bergambar. One time tu habis 1 roll filem (maser tu blm ada digital camera lagi) ambik gambar candid member2 kat hostel...pastu jenuh melarikan diri coz di kejar ngan member2 yg bengang...

so, hope anda semua berpuas hati ngan apa yg saya tulih nie...(kalau tak puas hati..buat2 laa cam puas hati tuu )

Bagi tidak memutuskan sesi tag meng'tag' nie so kat bawah nie adalah senarai mereka yg saya nak tag... JANGAN MARE!!!

Syahrul
Emeez
Ouled Kenitra
Fiddeen
axcad
RK

Rules: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog.



Monday, 19-Feb-2007 16:09 Email | Share | | Bookmark
Cuti-Cuti Malaysia - Terengganu

Ija, Azimah & Airieda
batu sungai & air nan jernih
 
View all 10 photos...




Pada 1 Februari di mana semua negeri Wilayah bercuti (Hari Wilayah) aku & teman sepejabat (Azimah & Ija) bergerak ke pantai timur untuk bercuti...Actually ikut one of colleagues pulang ke kampungnya...Hmm
kami singgah di Gua Musang, rumah kakak Azimah (Kak Ni)...makan tengahari...ptg kami ke sungai berdekatan makan mi sup & bergambar...ikutkan nak mandi tapi air sungai terlalu sejuk..so kami just bergambar...Perancangan kami akan bergerak ke Terengganu pada sebelah malam tapi memikirkan keselamatan kami akan bertolak pada keesokkan paginya...Selepas sarapan, kami memulakan perjalanan...tiba di Besut kami berehat sementara menunggu lunch time...selepas makan kami ke Jerteh, rumah kakak Azimah (Kak Da)...makan rambutan, tgk kambing baka telinga panjang...





Esoknya kami ke Rantau Panjang...ingat nak shopping tapi brg2 mahal so just window shopping jer...tengahari singgah kat restoran gulai kawah...memang sedap masakan kat situ...sampai kat umah rehat sekejap then keluar gi pantai...sampai laa matahari terbenam...what a nice view!!!...Pulang setelah borong kepok lekor & kepok keping...Pulang ke KL pada 4 Februari....



Airieda during trip to Terengganu wrote:

nor - Hi to you too!!
za - Ooo iyer ker...guapo tak ghoyah awal2
Ouled Kenitra - hehehe skali skala...
syahrul - sorry la beb!! kawan lupo nak kabo...lain kali yer
jan - Ooo ko pun baru balik bercuti...kita serupa
Edoras - Memang seronok...bkn saja tempatnyer menarik...makanan pun sedap!!
Edoras - huhuhu kena tagged!!
Phalinn - Hmm macam-macam ada...bkn hanya melawat terengganu..tapi thn ini tahun melawat Malaysia


Thursday, 18-Jan-2007 23:20 Email | Share | | Bookmark
P a s a r B i s i k, K u a l a M u d a

Di pinggir kuala
Pasar Bisik




Gambar-gambar ni saya ambil ketika berkunjung ke rumah sepupu saya di Kuala Muda, Pulau Pinang. Di sini terdapat sebuah pasar yang lebih di kenali sebagai PASAR BISIK. Mengapa pasar ini diberi nama sedemikian? Menurut sepupu saya, di tapak ini, nelayan akan menjual hasil tangkapan (yang pastinya segar) secara longgok, & perlu berbisik. Terdapat seorang tekong yang akan mendapatkan harga terbaik bagi setiap longgokan. Pelanggan akan memberikan harga dengan berbisik kepada tekong. Seperti membida cuma kali ini tidak kedengaran harga yang disebut oleh pelanggan secara kuat. Hanya setelah tekong berpuashati & tiada lagi yang mahu membida, harga jualan akan diberitahu pada semua orang. Jika anda bernasib baik mungkin anda mendapat longgokan dua ekor udang kara (lobster), beberapa ikan siakap kecil, dalam harga RM85.00 sahaja!! Yang penting anda tahu harga pasaran ketika itu...


Airieda di Pasar Bisik wrote:

Edoras - Pssstt..Psstt...kalau mau beli banyak takde kat sini bro..tapi kena cari kat pasar borong..Psstt...psstt
Phalinn - Memang menarik..tapi ikan bilis takde..ikan2 segar ada laa
RK - Seronok gak tengok diorang main bisik-bisik...
Syahrul - Psst..ikan pari tak naik ari nie..psst
Weet - hehehe geli yer ...a'ah sunyi skit dari pasar biasa...
Fiddeen - apa plak takde...ader cuma tak btuk2 fokus jer...
Edoras - psst..psst...tak lame lagi...pc takder..
zaidi ahmad - hehehe 1st time baca kata kiasan camtu... btw thanks!!
wmhafidz@abgbotak - alaa bro takkan kat sana x der lgsg pasar...gi laa utk lepaskan ghindu...
zul - hi to u too


Sunday, 24-Dec-2006 18:45 Email | Share | | Bookmark
Some of my personal collections

Novels, vcds & soft toys
Ini adalah antara koleksi peribadi saya...ada yang di beli sendiri...ada yang dihadiahkan oleh oleh kengkawan @ family...




Airieda with personal collections wrote:

By-xura - kalau by-xura ambil satu...kurang laa koleksi saya...
Otopan Otosan -
EDORAS - Pin jam boleh...jgn lupa untuk pulangkan sudah...
Phalinn - Trima Kasih...Selamat Tahun Baru 2007 juga & Selamat Thn baru hijrah 1428...
Jan - Hehehe byk yer...itupun rasa cam nak tambah lagi....
fiddeen - Macam2 ada...itupun cuma sebahagian jer...
IdzaRis - Marilah kita bersama membaca & menjadi bangsa yg berjaya
Syahrul - mau pinjam...no hal...boleh...
Edoras - hehehe tak tau kalau bro..tapi kalau saya biasanyer dlm 2 ke 3 hari leh settle laaa...
RK - Thanks


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net