Airieda's FotoPage
Dulu...Kini...Selamanya -Memori Abadi...Kekal di hati-
By: Airieda Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 9-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Paling comel...Nana a.k.a Aya

senyuman manis diberi...
comel tak saya
pose ala2 ayu...
View all 11 photos...
Hmmm entry kali nie just about my little niece...her name is Nur Khalidah Farhana Bt Khairuddin...lahir pada 30 Mei 2002...kini telah berusia 3 thn...hobi terkini kesayanganku ini bergambar...dengan pelbagai pose...hmm kadang kala tak terlarat makngahnya nie nak snap her picture...pantang nampak org memegang kamera (termasuk h/phone berkamera) tanpa disuruh atau di pinta dia sudah mula memberi pose2..adakala aku gemar mengusiknya..dgn mengatakan bateri kameraku habis ...sudah pastinya aku akan di jelingnya... dia juga suka bercakap walaupun hakikatnya dia pelat...yg kadangkalanya langsung tidak di fahami tutur bicaranya...hmm dia amat sayang kpd adiknya...dan Nana telah memberi panggilan dida (panggilan sepatutnya Lilah) kpd adiknya...tiap kali pulang ke rumah aku...pasti neneknya menjadi org pertama yg dicari...sesungguhnya dia memang anak buah yg manja...



Saturday, 3-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Nurzamnah & Jasmani's Wedding

Sekuntum mawar merah-hiasan meja
...hiasan
Pelamin keemasan....
View all 10 photos...
CONGRATULATION FOR BOTH!!!


Friday, 4-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pictures Of Hari Raya Aidilfitri......

meliuk cahaya pelita di mlm raya
kanak2 riang bermain bunga api...
cahaya bunga api di mlm pekat..
View all 6 photos...
Quote:
Lebaran Ini (Raihan, Nowseeheart, Rem & Ajai)

Mendayu suara meniti angkasa
Alunan takbir mengulit pagi
Insan tersenyum tanda gembira
Lebaran mulia menjelma lagi, kali ini

Di hari lebaran mulia ini
Jangan pula membuat dosa
Begitulah hakikatnya hari raya
Bergembira tanpa melupakannya, Allah Yang Esa

Indah suasana dalam senyuman
Seluruh alam turut raikan
Mengucapkan syukur pada Tuhan
Atas nikmat yang datang, limpahannya woo..oh..

Ikhlaskan hati mohon kemaafan
Leburlah dosa di tapak tangan
Lupakan segala silap dan salah
Insan bersatu membina ummah uh.. uh..


Quote:
hmmm agak lamer dah tak update kat sini...pulang berhari raya di kampung hampir seminggu...kesibukan setelah kembali ke Kuala Lumpur...membuatkan diri ini tidak mampu meng'input' gambar semasa raya...ada sahaj halanagan & kekangan...Namun alhamdulillah...mlm nie di beri peluang pada ku untuk berkongsi gambar dgn semua...

Di hujung Syawal nan mulia ini, saya memohon maaf kepada semua andai ader comment2 yg secara sedar @ tidak telah menyinggung perasaan anda semua...kita manusia tidak lari dari melakukan kesilapan...kepada yg naik pelamin sepanjang Syawal ini tahniah!! semoga kalian berbahagia & mendapat rahmat Illahi selamanya...kepada yg telah menjemput ke 'open house', terima kasih bebanyak semoga anda semua di murahkan rezeki...kepada adik2 yg sedang menghadapi SPM, semoga anda semua dapat menjawap soalan dgn tenang & berjaya mendapat keputusan yg cemerlang...kepada ygberada jauh di perantauan jgn bersedih, kita tak dapat bersama kali ini insyaallah panjang usia kita akan bresua lagi, teruskan usaha insyaallah kejayaan sentiasa bersamamu...last but not least......SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....


Saturday, 15-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Berbuka bersama KLIS079 (ex-smakl batch 5)

Masih lengang...
few AJK...
antara yang awal-Ayat & Ham
View all 15 photos...
Quote:
This year kami buat majlis sederhana saja...hidangan secara buffet...hidangan disediakan oleh my parents (SB Catering)...Majlis berlangsung kat Dewan Serbaguna Tmn Sri Rampai...
Menu ari tu antaranya: Nasi beriyani, nasi putih, ayam masak merah, rendang daging, dalcha, acar timun, acar buah, bubur lambuk, karipap & agar2...

Petang..hujan turun dengan lebat....kami AJK risau andai kehadiran tidak mendapat sambutan...mana tidak nya...di kala jam 6.20 ptg masih tidak ramai yg hadir...risau jugak...tapi menjelang 6.45 mereka tiba seorg demi seorg...kali nie kehadiran bebudak lelaki melebihi perempun...yer laaa yg perempuan most yg dah kawen...husband keje laa...anak tak sehat laa...etc...so nak buek camno...alhamdulillah...biler dah berkumpul nie..terkenang/teringat laa zaman sekolah dolu...macam2 kesah di lalui...lepas berbuka...solat berjemaah, terawih di jalankan di surau berhampiran dgn dewan...selepas terawih...kami buat short briefing utk aktiviti selepas ini


gambar akan di upload kemudian...insyaallah...




Wednesday, 12-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Iftar Alumni X-SMAKL

Kuliyyah Architecture
mencari tempat berkumpul...
masih belum bertemu...
View all 12 photos...
Quote:
Hmm hari ini, bertempat di Foyer Kuliyyah Engineering UIAM, Gombak...Alumni X-Smakl mengadakan Iftar untuk ahli2 alumni & juga utk bkn ahli alumni...Sehingga tahun ini generasi alumni telah mencecah ke Generasi ke 13...

Tentatif Program

6.00 Pendaftaran
7.03 Berbuka puasa dan Solat Maghrib berjemaah
7.30 Makan malam & Ucapan aluan
8.12 Solat Isya dan Terawih (8 rakaat)
9.30 Moreh & Nowseeheart
10.00 Bersurai

Tujuan majlis Iftar ini diadakan selain utk berbuka puasa, ia juga sebagai pengerat tali silaturrahim antara bekas2 pelajar SMAKL...Ia juga tanda sokongan kepada exsmakl...




Quote:
Opps saya telah di'tag' oleh saudara Lotfi Lokman. So kena laa bagitau 3 perkara mengenai diri saya.....

1) Saya seorang yang 'friendly'...mudah berkawan dengan siapa saja tak kira usia..jantina..bangsa..so far saya jumlah kawan/sahabat/rakan/taulan saya dah tak terkira...ader saya kenal semasa bersekolah..di universiti...di tempat kerja...di seminar...melalui internet...kawan sepupu juga boleh jadi kawan saya...kawan kepada kawan saya juga menjadi kawan saya...jiran saya...kawan2 mak saya juga menjadi kawan saya (kwn senior laa nie)...semua adalah kawan saya selagi mereka sudi berkawan ngan saya...selagi mereka raser saya layak utk berkawan dengan mereka...selagi mereka sudi berkongsi cerita suka duka dengan saya...selagi mereka memerlukan bantuan saya insyaallah saya cuba bantu selagi termampu...

2) Saya gemar membaca...sedari usia saya muda kalau tak silap usia ketika itu 6 tahun saya sudah mempunyai kad kutub khanah (mini library) sendiri...bermula membaca cerita kanak2...beralih ke cerpen...dan kini novel...sejak kecil kalau keluar bersama mak...at least satu buku akan saya beli...dan kini setelah berkerja...boleh dikatakan hampir setiap bulan pasti ader novel yang akan saya beli...Pesta Buku Antarabangsa...antara acara yg saya nanti2kan setiap tahun...dari pembacaan ini laa saya belajar tentang kehidupan...selain pemerhatian sekeliling...

3) Saya juga seorang yang sensitif...airmata mudah mengalir kalau sesuatu itu betul2 menyentuh hati saya...apabila menonton filem & drama, tanpa saya pinta airmata telah jatuh ke pipi...tak kurang juga apabila saya membaca adakala titisan airmata gugur tanpa di undang...hmmm semasa kecil abang suka usik saya..selagi saya tak menangis..selagi iulah dia mengusik...adakala teguran yang keras juga boleh mengundang airmata jatuh berguguran...hmmm dan pastinya apabila apa2 yg melibatkan hati dan perasaan, pasti airmata ini jatuh membasahi pipi...

hmmm itulah serba sedikit mengenai saya...hmmm untuk tag kali ini adalah:-

1) bakadasu
2) mawarmerah
3) Jeff a.k.a ambig
4) Nurlea Laurielle
5) dr. azzam

hmm kepada yg masih tak tau aper tag nie..lawat la ke FP Bulan Joseph http://bulan.fotopages.com/




[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net